Now 20% discount Code: 20%4U
Now 20% discount Code: 20%4U

De beste browsers voor Windows 10 in 2020!

U gebruikt waarschijnlijk elke dag een browser op uw Windows 10-apparaat. Thuis gebruikt u bijvoorbeeld een webbrowser om een vakantie te zoeken, online te winkelen of het nieuws te bekijken. Op het werk start u de browser dagelijks om werkmail te versturen, in te stellen

DE BESTE BROWSERS VOOR WINDOWS 10 IN 2020!

U gebruikt waarschijnlijk elke dag een browser op uw Windows 10-apparaat. Thuis gebruikt u bijvoorbeeld een webbrowser om een vakantie te zoeken, online te winkelen of het nieuws te bekijken. Op het werk start u de browser dagelijks om werkmail te versturen, campagnes op te zetten of om projectinformatie te zoeken en te delen. Maar welke browser gebruikt u eigenlijk? Er zijn veel opties en de verschillen zijn misschien niet meteen zichtbaar. Toch hebben bepaalde browsers zeker voordelen ten opzichte van andere webbrowsers. Ontdek snel de 4 beste browsers voor Windows 10!

Microsoft Edge

Elke Windows 10-gebruiker maakt onmiddellijk kennis met Microsoft Edge. Dit is namelijk de browser die standaard wordt geïnstalleerd na de installatie van Windows 10. Edge is de opvolger van Internet Explorer: een browser die veel gebruikt werd, maar niet bepaald bekend stond als snel of veilig.

Microsoft Edge bevat echter talloze nieuwe functionaliteiten die het zonder twijfel een van de beste browsers voor Windows 10 maken. Om te beginnen is het ontwerp veranderd, zodat Edge er een stuk moderner uitziet dan Explorer. De randen zijn smaller geworden, er zijn minder pictogrammen en de zoekbalk ziet er schoner uit.

Microsoft beweert dat Edge de meest energiezuinige browser op de markt is. Dit maakt Edge vooral interessant voor laptopgebruikers. Hierdoor gaat je laptop langer mee, wat handig is als je veel reist voor je werk.

Microsoft Edge heeft ook een ingebouwde notitie-extensie. Hiermee is het eenvoudig om onder andere notities aan webpagina's toe te voegen, relevante informatie te onderstrepen of om een internetpagina op te slaan. Bovendien sluit Microsoft Edge naadloos aan op het Windows 10-besturingssysteem en is de browser vaak sneller dan concurrenten.

Opera

Opera wordt relatief weinig gebruikt in combinatie met Windows 10. Toch is het zeker het overwegen waard om deze browser te proberen. De webbrowser bevat immers verschillende functionaliteiten die nuttig zijn. Om te beginnen is er een Cast-functie toegevoegd. Hiermee kunt u bijvoorbeeld video's, afbeeldingen en werkdocumenten naar externe apparaten casten.

Opera staat ook bekend als een uiterst veilige browser. Standaard is een VPN-dienst geïmplementeerd waarmee u anoniem over het WWW kunt surfen. Daarnaast zorgt de ingebouwde Ad blocker ervoor dat vervelende of schadelijke advertenties en pop-ups niet worden weergegeven. Diverse tests hebben uitgewezen dat Opera schadelijke websites beter kan detecteren en blokkeren dan de meeste concurrenten.

Naast de veiligheidsopties bevat Opera nog andere handige functies. Opvallend is de Opera Turbo-functionaliteit die zware websites standaard comprimeert. Hierdoor kunt u de browser ook bij een slechte internetverbinding snel gebruiken. Ook bevat de browser standaard een tool om valuta om te rekenen en een ingebouwde screenshot-tool. Bovendien zijn andere tools eenvoudig toe te voegen: er kunnen meer dan 1000 extensies worden gedownload.

Mozilla Firefox

Firefox is een browser die wellicht beter bekend is bij een breder publiek. Naast een eindeloze hoeveelheid extensies, heeft Mozilla Firefox een modern design en is de browser uiterst veilig. Dit maakt Firefox tot een van de beste en populairste browsers die er zijn.

Privacy staat centraal bij Mozilla Firefox. Zo worden persoonlijke gegevens nooit gedeeld met de servers van Mozilla wanneer u deze browser gebruikt. Verder beschikt de browser over een functionaliteit genaamd Tracking Protection. Hierdoor laden webpagina's sneller en kunt u de webpagina dus sneller bekijken. Dit is vooral handig wanneer een pagina veel inhoud bevat, zoals video's of foto's.

Op het gebied van beveiliging bevat Mozilla Firefox een optie die het onmogelijk maakt om "crypto currency" in-browser te delven. Online criminelen proberen dit regelmatig anoniem te doen via de browser van andere mensen, waardoor uw computer trager en onveiliger wordt. Daarnaast kunt u internetpagina's incognito bekijken, waardoor het voor anderen onmogelijk is om te zien wat uw online activiteiten zijn.

Google Chrome

Laatste beste ... en dat is zeker het geval als het gaat om Google Chrome. Bijna elke computergebruiker ziet deze internetbrowser als de beste Windows 10-browser. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de meeste Windows 10-gebruikers Chrome elke dag gebruiken, zowel privé als tijdens werkuren.

Om te beginnen bevat Chrome een bijna onbeperkte hoeveelheid extensies. Of het nu gaat om wachtwoordbeheerders, conversietools, advertentieblokkers of zelfs games: u kunt voor bijna elke taak of activiteit binnen Chrome een extensie downloaden.

Maar voor veel taken is al een standaardfunctionaliteit ingebouwd. De browse bevat een geïmplementeerde PDF-viewer, een knip- en plakprogramma en u kunt gemakkelijk teksten vertalen dankzij een ingebouwde toepassing.

Wat ook erg handig is, is dat je browsergegevens kunt synchroniseren via Google Chrome. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gegevens via de browser van je Windows 10 computer te delen met je telefoon of Windows 10 laptop. Zo kunnen bijvoorbeeld voorkeuren worden opgeslagen en bladwijzers worden weergegeven op alle apparaten. Deze functie is interessant voor werknemers die veel reizen en altijd dezelfde browserinstellingen willen gebruiken.

Wat beveiliging betreft, bevat Chrome een wachtwoordmanager die automatisch sterke wachtwoorden genereert. Uiteraard kunnen deze wachtwoorden hiermee ook veilig worden opgeslagen. En Chrome heeft ingebouwde beveiligingsopties zodat kwaadaardige websites automatisch worden gedetecteerd. Tot slot bevat Google Chrome een incognitomodus waarbij (privé)gegevens nooit worden opgeslagen tijdens het surfen op internet.

 

Kies de beste browser voor Windows 10

Hoewel de keuze van de browser altijd persoonlijk is, raden wij zeker aan om Google Chrome te gebruiken in combinatie met Windows 10. Deze browser heeft ongekende mogelijkheden, is uiterst veilig en heeft de modernste vormgeving van alle browsers. Bovendien is Chrome zeer veilig en is de kans uiterst klein dat u via deze internetbrowser schadelijke websites kunt bezoeken. Als alternatief is Mozilla Firefox interessant. Zeker omdat deze browser nieuwe functies heeft die speciaal zijn ontwikkeld voor Virtual Reality (VR): een optie die binnen Windows 10 steeds vaker wordt gebruikt.