Now 20% discount Code: 20%4U
Now 20% discount Code: 20%4U

Windows 10 klonen naar een SSD in 3 eenvoudige stappen (2020)

Heeft u uw (verouderde) Windows 10 computer geüpgraded door een SSD te installeren? Dan zult u waarschijnlijk snel de voordelen ervaren. Vooral de snelheidsverbetering is goed merkbaar. De laadtijden van games en andere zware

KLOON WINDOWS 10 NAAR EEN SSD IN 3 EENVOUDIGE STAPPEN (2020)

Heeft u uw (verouderde) Windows 10 computer geüpgraded door een SSD te installeren? Dan zult u waarschijnlijk snel de voordelen ervaren. Vooral de snelheidsverbetering is goed merkbaar. De laadtijden van games en andere zware applicaties zullen sterk afnemen. Windows migreren van een HDD naar je SSD lijkt misschien een lastige klus, maar het biedt veel voordelen. Niet alleen zal uw Windows PC sneller aanvoelen. Ook het opstarten van uw PC gebeurt binnen enkele seconden. Benieuwd hoe je Windows kunt omzetten van een HDD naar een SSD? Of wil je meer weten over de voordelen van een SSD in combinatie met Windows? Lees dan snel verder!

Wat is een SSD precies?

Om te beginnen is het nuttig te weten wat precies het verschil is tussen een standaard harde schijf (HDD) en de relatief moderne Solid State Disk (SSD). Bij een HDD worden gegevens gelezen van een draaiende magnetische schijf. Een SSD heeft echter geen bewegende onderdelen, maar is voorzien van supersnelle geheugenchips. Hierdoor kunnen gegevens door een SSD veel sneller worden gelezen en geschreven. Een Solid State Disk kan zelfs 20 keer sneller zijn dan een "ouderwetse" HDD.

Waarom kiezen voor een SSD?

Naast de enorme snelheidsverbetering die een SSD ten opzichte van een HDD te bieden heeft, zijn er nog andere voordelen. Met name voor laptopgebruikers is er één belangrijk voordeel. De levensduur van een SSD is veel beter dan die van een HDD. Omdat een SSD geen bewegende onderdelen heeft, is dit opslagmedium veel beter bestand tegen schokken, trillingen en stoten. Laat je een laptop ongelijk vallen? Dan is de kans aanwezig dat bestanden op een HDD ineens onleesbaar worden. Laat je een laptop met SSD vallen, dan zullen je persoonlijke documenten, video's of foto's dat hoogstwaarschijnlijk niet overkomen.

Windows 10 migreren van HDD naar SSD

Overtuigd van de voordelen van een SSD? Dan wil je vrijwel zeker het Windows 10 besturingssysteem installeren op deze snelle harde schijf. Maar hoe verhuis je Windows 10 precies van HDD naar SSD? Volg de volgende stappen en zorg voor een soepele migratie:

1. Maak een HDD kloon

Wanneer u een SSD hebt gekocht, is de eerste stap het maken van een back-up van de HDD. Dit is vrij eenvoudig te bereiken met het gratis hulpprogramma EaseUS Todo Backup. Download en installeer eerst het programma op de HDD.

2. Sluit de SSD aan

De volgende stap is het aansluiten van uw nieuwe SSD. Deze installatie kan op verschillende manieren worden gedaan. Je kunt hiervoor een speciaal docking systeem gebruiken. Maar een verstandigere optie is om je SSD rechtstreeks op het moederbord van je computer aan te sluiten. De SSD is dan meteen een compleet onderdeel van je hele systeem.

3. Verplaats Windows van HDD naar SSD

Nu kunt u beginnen met het verplaatsen van Windows en alle andere relevante bestanden van uw HDD. Start eerst EaseUS Todo backup en zorg ervoor dat de software klaar staat. Controleer vervolgens of de software al je harde schijven heeft gevonden, inclusief je nieuwe SSD. Is dit het geval?

  • Selecteer eerst het HDD-station waar Windows op geïnstalleerd is. Klik dan op "Volgende".
  • Selecteer nu de SSD schijf waarnaar je de bestanden en het besturingssysteem wilt verplaatsen. Kies "Geavanceerde opties" en selecteer "Sector voor sector kloon". Vink bovendien de optie "Optimaliseren voor SSD" aan.
  • De software toont eerst en preview van de disc inhoud
  • Klik op "Verder" om het proces te starten.
  • EaseUS Todo zal nu Windows 10 overzetten van uw HDD naar SSD.

Is het proces klaar? Start dan altijd uw computer opnieuw op. Nadat dit is gebeurd, is Windows volledig geïnstalleerd op je SSD en merk je direct de verbeterde snelheid.

Opmerking: het overzetten van alle bestanden kan enige tijd in beslag nemen. De duur hangt vooral af van de grootte van de documenten en de snelheid van de verschillende harde schijven. Reken op ten minste een half uur, met een uitlooptijd tot enkele uren.

Extra tip - Verplaats Windows 10 van HDD naar SSD

Voordat u begint met een migratie, is het raadzaam om rekening te houden met de schijfgrootte. Waar HDD's meestal een grootte hebben van 1TB of meer, zijn SSD's meestal iets kleiner. SSD's met een grote opslagcapaciteit kunnen een stuk duurder zijn. Als u zowel de Windows-besturingssysteem, zware toepassingen en games op uw SSD, moet deze voldoende opslagcapaciteit hebben. Let hier dus goed op bij de aanschaf van een nieuw opslagmedium.

Besturingssysteem succesvol installeren op een SSD

Met de bovenstaande tips kunt u Windows eenvoudig verplaatsen van HDD naar SSD. Gebruikt u nog het verouderde Windows 7? Dan is het beter om dit besturingssysteem niet te verhuizen, maar te kiezen voor het nieuwe Windows 10 in plaats daarvan. Wilt u dit besturingssysteem kopen tegen de laagste prijs? Kies dan voor de zekerheid en betrouwbaarheid van SoftwareLicense4U. U ontvangt uw 100% originele licentie altijd binnen 5 minuten per e-mail.