Now 20% discount Code: 20%4U
Now 20% discount Code: 20%4U

Verbeter de snelheid van Windows 10 in 5 stappen (2020)

Bijna niets is vervelender dan een trage Windows 10 computer. Het opstarten van het besturingssysteem duurt ineens 5 minuten, het starten van een game duurt lang en het openen van een simpel document neemt zelfs veel tijd in beslag. Heeft u

VERBETER DE SNELHEID VAN WINDOWS 10 IN 5 STAPPEN (2020)

Bijna niets is vervelender dan een trage Windows 10 computer. Het opstarten van het besturingssysteem duurt ineens 5 minuten, het starten van een game duurt lang en het openen van een simpel document kost zelfs veel tijd. Wilt u uw Windows 10 pc sneller maken? Volg dan de tips in dit artikel op. Binnen een paar minuten tot een uur is uw Windows 10 computer een stuk sneller geworden. In de meeste gevallen zijn de aanpassingen helemaal gratis!

1. Opstartprogramma's uitschakelen

De eerste tip om Windows 10 sneller te maken is een belangrijke: schakel applicaties uit die automatisch starten wanneer u de computer opstart. Standaard starten er namelijk talloze onnodige programma's op die veel geheugen of processorcapaciteit gebruiken. Hierdoor blijft er minder ruimte over voor applicaties die u echt wilt gebruiken. Het uitschakelen van onnodige applicaties is daarom een goed begin om Windows 10 sneller te maken. Wees niet bang, dit is eenvoudig binnen een paar klikken te realiseren.

  • Druk eerst op Ctrl-Alt-Del
  • Klik op Taakbeheer
  • Klik op het tabblad "Opstarten
  • Er verschijnt een lijst van programma's die standaard worden opgestart
  • Let op de rij "Invloed op opstarten". Staat hier "Veel"? Dan vraagt het programma logischerwijs veel stroom van uw computer. Wilt u niet meer dat deze applicatie standaard opstart, omdat u de applicatie nooit gebruikt?
  • Klik op de toepassing met de rechtermuisknop
  • Selecteer uitschakelen

Let op! Schakel onbekende programma's niet zomaar uit. Bepaalde programma's kunnen belangrijk zijn voor de goede werking van uw computer. Weet u niet zeker of het om een belangrijk (stuur)programma gaat? Schakel het dan niet uit.

2. Instellingen voor energiebeheer

Een andere tip om Windows 10 sneller te maken is om Energiebeheer aan te passen. Sommige Windows 10 apparaten staan standaard op de energiebesparende modus. De laptop of computer verbruikt in deze modus minder stroom. Dit gaat niet geheel verrassend ten koste van de snelheid van uw Windows 10 systeem. Wilt u kijken of u Windows 10 sneller kunt maken door deze instelling uit te zetten?

  • Ga naar het configuratiescherm
  • Selecteer Systeem en beveiliging
  • Selecteer 'Energiebeheer'.
  • Selecteer "Hoge prestaties

Door te kiezen voor 'high performance' verbruikt de computer iets meer energie, maar wordt hij wel een stuk sneller. Let op bij het gebruik van een laptop. Als u "hoge prestaties" kiest, zal de batterij van uw laptop misschien niet zo lang meegaan.

 

3. Schakel de visuele effecten uit

De visuele effecten van Windows 10 kunnen uw laptop of computer een stuk trager maken. Vooral computers met een verouderde (of geen) grafische kaart kunnen vertraagd worden door de visuele effecten die standaard aan staan. Gelukkig zijn ze door u als gebruiker eenvoudig uit te schakelen.

  • Zoek naar sysdm.cpl via de zoekfunctie in de Startbalk om de Systeemeigenschappen weer te geven.
  • Selecteer het tabblad "Geavanceerd".
  • Onder "Prestaties", klik op Instellingen ...
  • Selecteer 'Aangepast'.
  • Vink dan de opties uit die u niet wilt gebruiken

Wilt u liever niet zelf testen welke visuele effecten de meeste prestaties opleveren? Dan is het ook mogelijk om 'Beste prestaties' aan te vinken. Als u deze optie selecteert, wordt Windows 10 grafisch natuurlijk minder aantrekkelijk. De prestaties van Windows 10 zullen echter aanzienlijk toenemen.

4. Verwijder onnodige software

Zowel nieuwe als oude computers met Windows 10 hebben last van dit probleem: onnodige software die op de computer staat. In eerste instantie installeert Microsoft software zoals testversies van virusscanners en systeemprestatie-apps. Dat lijkt heel nuttig, maar in de meeste gevallen vermindert deze software alleen maar de prestaties van Windows 10. Maar ook allerlei games of programma's die je bewust hebt geïnstalleerd komen met zogenaamde "bloatware": software die niets toevoegt aan je gebruikerservaring.

Het is zonde om zulke software op je computer te houden, want Windows 10 maakt hem alleen maar langzamer. De volgende tip om Windows 10 sneller te maken is het verwijderen van onnodige programma's van je computer.

  • Zoek in de Startbalk naar "Programma's installeren en verwijderen"
  • Bekijk de lijst van toepassingen kritisch
  • Klik op programma's of spelletjes die je nooit meer zult gebruiken
  • Selecteer 'Delete'.
  • Controleer of u de app wilt verwijderen

Door deze toepassingen te verwijderen, maakt u meer ruimte vrij op uw harde schijf en worden systeembronnen gebruikt voor programma's die u daadwerkelijk gebruikt.

5. Installeer een SSD met Windows 10

Niet al onze tips om de snelheid van Windows 10 te verbeteren zijn software-gerelateerd. De laatste tip heeft betrekking op de hardware van je laptop of computer. Het installeren van een SSD (Solid State Disk) is een van de meest effectieve aanpassingen die je kunt doen. Een SSD laadt gegevens veel sneller dan een HDD. Dit betekent onder andere dat uw Windows 10 pc sneller opstart en dat (zware) applicaties veel sneller geladen worden. Een SSD installeren en Windows 10 overzetten klinkt misschien erg moeilijk, maar dit kan binnen een uur worden bereikt. Nadat alles correct is overgezet, zult u snel begrijpen waarom wij iedereen die Windows 10 sneller wil maken aanraden om een SSD te kopen!

Supersnel Windows 10-systeem

Volg de bovenstaande 5 tips op en Windows 10 zal veel sneller worden! Heb je nog geen originele Windows 10 op je computer of laptop? Dan kan dat ook veel invloed hebben op de snelheid van het besturingssysteem. Kies daarom altijd voor een 100% originele Windows 10 versie. Deze kunt u bestellen Windows 10 licenties 24/7 tegen een betaalbare prijs via onze website. Uw productcode wordt binnen 5 minuten per e-mail bezorgd!