Now 20% discount Code: 20%4U
Now 20% discount Code: 20%4U

5 RISICO'S VAN ILLEGALE SOFTWARE DIE U WILT VERMIJDEN

5 RISICO'S VAN ILLEGALE SOFTWARE DIE U WILT VERMIJDEN

Tegenwoordig lijkt het heel normaal om software, muziek en films te downloaden uit illegale bron. Heb je geen zin om naar de bioscoop te gaan om een film te bekijken? Wil je binnen een paar minuten een nieuw computerspel spelen? Of wilt u snel aan de slag met het nieuwste Microsoft Office-softwarepakket? U kunt dit bijna altijd online downloaden van diverse websites. Natuurlijk is het prima om deze applicaties van een legale bron te downloaden. Maar meestal blijken mensen software te downloaden van een illegale website. Dit kan veel risico's met zich meebrengen. Maar welke risico's precies? En wanneer is het downloaden van software echt 'illegaal'? Je leest er alles over in deze blog!

Wanneer is het illegaal om software te downloaden?

Jarenlang was het officieel niet illegaal om software, muziek of spelletjes van een onlinebron te downloaden. Hoewel het illegaal was om gekopieerd materiaal via het internet te uploaden of te verkopen, was het downloaden van software voor "thuisgebruik" volkomen in orde. Zolang u de gekopieerde software niet verspreidde, was u niet illegaal bezig en kon u niet worden vervolgd.

Begin 2014 kwam er een wijziging in de Europese regelgeving. Het werd duidelijk dat bijvoorbeeld filmproducenten en softwareontwikkelaars een aanzienlijk lagere omzet hadden dankzij deze downloadregels. Het werd duidelijk dat er onderscheid gemaakt moest worden tussen downloaden uit legale en illegale bronnen. Legale bronnen zoals Spotify en Netflix betalen een royalty aan de oorspronkelijke rechthebbende. Illegale bronnen zoals The Pirate Bay doen dit niet. De volgende bronnen zijn voorbeelden van pagina's waar je illegaal software kunt of zou kunnen downloaden:

  • The Pirate Bay
  • RARBG.to
  • Kickass Torrents
  • Isohunt
  • PopcornTime
  • Kazaa
  • Limewire

De 5 grootste risico's bij het downloaden van software

Hoewel het downloaden van software van bepaalde bronnen officieel illegaal is, blijven mensen het toch doen. Maar is het wel verstandig om dit te doen? Er liggen veel gevaren op de loer:

1. Hoge boetes

Zoals besproken is het downloaden van software uit illegale bron officieel bij wet verboden. Dit betekent dat de overheid u kan vervolgen wanneer u dit toch doet. In het begin van het downloadverbod werden alleen de grootschalige uploaders van software vervolgd. Tegenwoordig worden er ook boetes gestuurd naar individuele downloaders. Heb je bijvoorbeeld illegaal een spel, liedje of film gedownload uit illegale bron? Dan bestaat de kans dat je een boete krijgt van enkele honderden dollars of ponden!

2. Online bedreigingen

Illegaal gedownloade software komt bijna nooit 'alleen'. Criminelen voegen vaak malware toe aan het downloadbestand om je computer te infecteren. Dus, besluit je die 'gratis' Office 2016 software van The Pirate Bay te downloaden en te installeren? De kans is groot dat u al snel een viruswaarschuwing op uw computerscherm ziet. Virussen, spyware en adware kunnen automatisch worden geïnstalleerd wanneer u een illegaal gedownload bestand opent en vormen een ernstige bedreiging. Zo kunnen bijvoorbeeld persoonlijke gegevens zoals bankrekeningen of inloggegevens worden gestolen. Maar bepaalde virussen kunnen ook bestanden op uw computer vergrendelen of zelfs verwijderen. Dit risico loopt u nooit wanneer u software downloadt van een officiële bron.

Bent u op zoek naar een legale en veilige manier om een besturingssysteem of virusscanner te kopen en te downloaden? Kies dan voor de 100% betrouwbare software pakketten van SoftwareLicense4U!

3. Geen updates

Het illegaal downloaden van een (Windows) besturingssysteem brengt ook verschillende risico's met zich mee. Zo levert Microsoft Windows regelmatig updates om gebruikers te beschermen tegen online bedreigingen zoals virussen en adware. Ook probeert Microsoft deze beveiligingslekken te dichten. Heeft u een illegale versie van Windows gedownload? Dan krijgt u deze updates niet en loopt uw computer het gevaar gehackt te worden. Koop daarom alleen een besturingssysteem bij een betrouwbare partij zoals SoftwareLicense4U. Zo weet u zeker dat u uw computer elke dag met een veilig gevoel kunt gebruiken.

4. Toepassingen zijn niet beschikbaar

Wanneer u ervoor kiest om illegaal software, besturingssystemen of spelletjes te downloaden, is de kans groot dat bepaalde opties niet beschikbaar zijn. Het kan bijvoorbeeld onmogelijk zijn om online spelletjes te spelen tegen andere spelers. Of je hebt misschien geen toegang tot de meest recente updates van het softwarepakket. Het kan zelfs zijn dat bepaalde onderdelen van de software helemaal niet werken. Dit alles heeft een negatieve invloed op de bruikbaarheid en veiligheid van de illegaal gedownloade software.

5. U zult innovatie verminderen

Omdat u illegale software gebruikt, krijgt de ontwikkelaar geen vergoeding. En dat kan grote gevolgen hebben voor nieuwe software in de toekomst. Elk jaar willen computergebruikers nieuwere, betere en meer software. De software moet mooier, sneller en gebruiksvriendelijker worden. Als softwareontwikkelaars geen vergoeding krijgen, kan dit de innovatiemogelijkheden beperken. Uiteindelijk zijn de gebruikers - u dus - de dupe. Software wordt niet bijgewerkt volgens de meest recente veiligheids- en kwaliteitseisen. En u moet verouderde software blijven gebruiken.

Koop legale software bij SoftwareLicense4U!

Zoals u ziet is het zeer onverstandig om software illegaal te downloaden. Het downloaden van illegale softwaretoepassingen brengt verschillende risico's met zich mee die u tijd, energie en zelfs geld kunnen kosten. Veel originele software is online beschikbaar tegen lage prijzen. Bij SoftwareLicense4U kunt u goedkoop besturingssystemen, virusscanners en Office pakketten kopen. Alle originele licenties, met een legale download link inbegrepen. Kijk snel in onze winkel om software te downloaden op een veilige, zekere en betrouwbare manier!