July Sale 25% korting Code: SOFT25%
July Sale 25% korting Code: SOFT25%

ALLES WAT U MOET WETEN OVER SOFTWARE LICENTIES!

De tijd dat u naar de winkel ging voor een CD met een softwareapplicatie erop ligt ver achter ons. U hoeft de deur niet meer uit om programma's zoals Office-suites, virusscanners of besturingssystemen te kopen. Tegenwoordig kunt u ze gemakkelijk online bestellen in licentievorm. Misschien vraagt u zich af wat een software licentie precies inhoudt en wat de mogelijkheden zijn. SoftwareLicense4U vertelt u er in dit artikel alles over!

Dit is hoe je vroeger software kocht...

Vroeger was het kopen van "software" een vertrouwd proces: Je ging naar de elektronicawinkel in de stad, zocht de juiste doos met de software, rekende af aan de kassa en nam het product mee naar huis. 

Eenmaal thuis stopte je de CD in de computer, voerde (eventueel) een code in en de software werd op de computer geïnstalleerd. Hierna kon je de software gebruiken en lag er ergens thuis een CD van het softwarepakket.

Dankzij de invoering van online softwarelicenties is dit proces sterk gemoderniseerd.

Wat is een softwarelicentie?

Misschien vraagt u zich eerst af wat een softwarelicentie precies is. Een licentie geeft u toestemming om een bepaalde softwaretoepassing te gebruiken. Dit komt omdat software applicaties auteursrechtelijk beschermd zijn. Zonder licentie is het in de meeste landen illegaal om software te gebruiken, te delen of te reproduceren. Het gebruik van illegaal verkregen software - zoals via torrents - is in Nederland zelfs strafbaar.

De softwarelicenties van SoftwareLicense4U zijn precies 100% legaal. Dankzij deze licenties, heeft u de recht om de software te gebruiken. U zult echter nooit de eigenaar van de software worden. En dat is eigenlijk heel logisch.

Als u software zoals Windows 10 letterlijk zou kopen, zou u ook het recht op de broncode hebben. Dit zou u de mogelijkheid geven om Windows 10 aan te passen en te verkopen aan anderen. U begrijpt dat dit nooit de bedoeling kan zijn van softwareontwikkelaars zoals Microsoft.

Wat is het verschil tussen OEM en detailhandel?


Wanneer u software koopt, kunt u soms kiezen tussen twee versies: OEM en Retail. Hoewel de software inhoudelijk grotendeels gelijk is, zijn de twee versies verschillend.

OEM is de afkorting van Original Equipment Manufacturer en wordt geleverd bij nieuwe computerapparatuur. Een OEM-licentie is gekoppeld aan de computer waarop de software voor het eerst wordt geïnstalleerd. Het is (meestal) onmogelijk om een OEM-licentie op een andere computer te installeren.

Een detailhandelversie kan worden overgezet op een andere computer of laptop. U kunt de software echter maar op één computer tegelijk gebruiken. Zowel een OEM als een Retail licentie hebben het volledige pakket aan functionaliteiten.

Is een rijbewijs altijd en overal geldig?


Wanneer u een software licentie koopt, zijn de voorwaarden vaak duidelijk beschreven. Bij SoftwareLicense4U vinden we gebruiksgemak essentieel. Koopt u bij ons een licentie van bijvoorbeeld Windows 10, Outlook of Microsoft Office? Dan zijn deze licenties onbeperkt te gebruiken. Bovendien kunt u de licenties zowel in binnen- als buitenland activeren. Woont of werkt u bijvoorbeeld in het buitenland, dan is dat geen enkel probleem.

Hoe ontvangt u softwarelicenties?


Bij SoftwareLicense4U kunt u kiezen uit een ruim aanbod aan softwarelicenties. Als u een licentie heeft gekocht voor een van de onderstaande applicaties, neem dan contact met ons op:

  • Windows 10
  • Windows 8.1
  • Windows 7.1
  • Windows Server
  • Microsoft Office
  • Microsoft Project
  • Microsoft Visio
    Dan ontvangt u binnen 5 minuten een unieke en ongebruikte licentie via e-mail. Daarnaast ontvangt u altijd een downloadlink van de betreffende software. U kunt direct beginnen met het downloaden en installeren van de software.

Uiteraard ontvangen zowel particulieren als bedrijven bij elke bestelling een factuur. Deze kan worden gebruikt als bewijs van aankoop, mocht u worden gecontroleerd op het gebied van software. Op deze manier kunt u altijd bewijzen dat de software 100% legaal is.

Heeft u hulp nodig tijdens het aankoop- of installatieproces? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers via e-mail of live chat. Via deze contactmogelijkheden kunnen wij snel antwoord geven op uw vragen. Wij bieden zelfs de mogelijkheid om u via (digitale) hulp op afstand te ondersteunen. Op deze manier kunnen wij u perfect ondersteunen en ervoor zorgen dat de software correct wordt geïnstalleerd.

Kies voor de voordelen van softwarelicenties!


Wist u dat een softwarelicentie van SoftwareLicense4U nog veel meer voordelen heeft voor u als computergebruiker? U raakt het aangeschafte softwarepakket nooit meer kwijt. Uw licentie is altijd beschikbaar via uw e-mail account of uw persoonlijke account op deze website. Dit betekent dat de tijd van rondslingeren met beschadigde software codes en CD's voorbij is.

Bovendien is het kopen van een softwarelicentie veel goedkoper dan het kopen van een pakket in de winkel. Niet alleen bespaart u tijd en geld om naar een fysieke winkel te gaan. Wij kunnen software ook tegen de laagste prijs aanbieden, omdat wij geen kosten zoals winkelhuur of verpakkingsmateriaal hoeven door te berekenen.

Kies daarom voor voordelige en betrouwbare softwarelicenties wanneer u op zoek bent naar een Windows-besturingssysteem, Office-pakket of virusscanner!