Now 20% discount Code: 20%4U
Now 20% discount Code: 20%4U
Due to a technical issue with our email service provider, there is a possibility that your order confirmation might be directed to your spam folder. We kindly ask that you check your spam folder if you haven't received your order details.

IS WINDOWS 10 BETER DAN WINDOWS 7?

IS WINDOWS 10 BETER DAN WINDOWS 7?

Windows 10 werd in 2015 geïntroduceerd en is uitgegroeid tot een van de populairste besturingssystemen ooit. In deze meest recente versie van Windows zijn nieuwe functionaliteiten en een modern design geïntroduceerd. Maar nog steeds durven veel gebruikers de overstap van het 'verouderde' Windows 7 niet aan. De vraag is of Windows 10 echt beter is dan Windows 7. In dit artikel worden de twee Windows-versies met elkaar vergeleken.

Ontwerp

Het ontwerp van Windows 7 en Windows 10 is duidelijk verschillend, maar beide versies bevatten herkenbare elementen. De knoppen in Windows 7 hebben meer een 3D-vorm en zijn glimmend. Dit in tegenstelling tot veel van de Windows 10-knoppen die een slank en 'plat' ontwerp hebben. Niet alle knoppen hebben echter deze stijl in Windows 10. Vooral binnen de Windows-instellingen is het mogelijk om de 'verouderde' pictogrammen te herkennen.

Veel pictogrammen zien er ook anders uit in Windows 10 in vergelijking met Windows 7. Of de pictogrammen mooier zijn geworden is vooral een kwestie van smaak. Al met al ziet Windows 10 er moderner uit dan Windows 7. Gebaseerd op design, er is geen echte winnaar.

Prestaties

Prestaties worden vaak verbeterd in de nieuwste Windows-versie. Dat is niet anders bij de overstap van Windows 7 naar Windows 10. De opstarttijd in Windows is sneller dan in Windows 7. Ook de ontwaaktijd uit de slaapstand is sterk verbeterd in Windows 10. Dit kan leiden tot snelheidsverbeteringen van maar liefst 7 seconden.

De manier waarop Windows 10 compatibel is met verschillende computerhardware is sterk verbeterd. Niet alleen draaien applicaties sneller en werken deze programma's soepeler. Het stroomverbruik op laptops met Windows 10 is ook efficiënter geworden.

De systeemvereisten van Windows 10 zijn hoger dan die van Windows 7. Dit verschil is echter marginaal en Windows 10 vereist slechts een beetje meer werkgeheugen. Op het gebied van prestaties, Windows 10 is de duidelijke winnaar.

Startmenu en zoekfunctie

De locatie van het startmenu is hetzelfde in Windows 7 en Windows 10. De twee menu's zijn echter verschillend van elkaar. Om te beginnen zijn de eerder genoemde grafische veranderingen merkbaar. Het startmenu van Windows 10 ziet er veel moderner uit dankzij de bijgewerkte pictogrammen.

De zoekfunctie in het startmenu van Windows 7 werkt goed. Relevante toepassingen worden gemakkelijk gevonden en de computergebruiker heeft snel toegang tot de toepassingen in dit menu. Toch heeft Windows 10 verbeteringen doorgevoerd. Via de zoekbalk is het nu ook mogelijk om online te zoeken. Verder heeft het startmenu in Windows 10 de functie toegevoegd om koppen van de meest recente nieuwsberichten weer te geven.

Hoewel beide startmenu's intuïtief en snel werken, heeft het menu in Windows 10 meer functionaliteiten. De winnaar van deze ronde is Windows 10.

Gaming

Computers met Windows worden regelmatig gebruikt om spelletjes te spelen. Over het algemeen presteren games op Windows 7 en Windows 10 bijna hetzelfde. Er is echter één groot verschil: de aanwezigheid van DirectX 12 op Windows 10.

DirectX 12 zorgt ervoor dat de grafische kaart en de processor minder worden belast tijdens het gamen. DirectX 12 gaat beter om met gegevensberekeningen. Hierdoor worden games visueel aantrekkelijker zonder dat er nieuwe hardware hoeft te worden aangeschaft.

Beide besturingssystemen bieden stabiliteit, uitstekende prestaties en kennen nauwelijks compatibiliteitsproblemen. Windows 7 heeft alleen DirectX 10, terwijl de modernere DirectX 12 draait op machines met Windows 10. Dat is de reden waarom Windows 10 is de duidelijke winnaar van deze ronde.

Microsoft accounts en toepassing

Microsoft wil hun eigen programma's en apps promoten via hun besturingssysteem. Dit is duidelijk zichtbaar in de Windows 10 omgeving. Om te beginnen vraagt Windows 10 regelmatig of de gebruiker een Microsoft-account wil aanmaken. Dit account kan vervolgens gekoppeld worden aan OneDrive, een persoonlijke agenda en een e-mail applicatie. Windows 10 biedt ook de mogelijkheid om al deze informatie te synchroniseren op andere apparaten.

Natuurlijk kan dit voor sommige gebruikers nuttig zijn. Tegelijkertijd ervaren veel gebruikers het als vervelend. De mogelijkheid bestaat om op een Windows 10 machine te werken zonder Microsoft account, maar bepaalde functionaliteiten zijn dan niet beschikbaar.

Ten slotte wordt reclame weergegeven in het startmenu van Windows 10 of worden bepaalde apps van Microsoft aanbevolen. Deze functie kan ook worden uitgeschakeld, maar dit gebeurt niet automatisch. Windows 7 is gewoon gebruiksvriendelijker op dit gebied en is daarom de winnaar van deze ronde.

Windows Updates

Computerbeveiliging is een belangrijk onderdeel van besturingssystemen geworden. Windows 10 heeft verschillende voordelen op het gebied van beveiligingsopties in vergelijking met Windows 7. Een belangrijk voordeel heeft te maken met Windows Updates. Windows 7 werd in 2009 geïntroduceerd en kreeg tot 2015 basisondersteuning met beveiligingsupdates. In 2020 zal Microsoft de beveiligingsondersteuning van Windows 7 zelfs volledig schrappen.

Windows 10 zal nog veel langer door Microsoft worden ondersteund. Pas in 2026 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows 10. Hierdoor is het voor een langere periode veiliger om in een Windows 10 omgeving te werken. Ontdekte beveiligingslekken kunnen sneller worden opgelost en Windows 10-computers zijn beter beschermd tegen recent ontwikkelde computervirussen.

Een ander voordeel van Windows 10 is de aanwezigheid van Windows Defender. De ingebouwde antivirussoftware van Microsoft beschermt de Windows 10 computer of laptop tegen de nieuwste virussen en spyware.

Windows 7 was jarenlang relatief veilig. Wanneer de ondersteuning door Microsoft stopt, hebben online criminelen het echter veel makkelijker om kwaadaardige software te ontwikkelen. Windows 10 wordt al vele jaren ondersteund en is met Windows Defender een uitstekende virusbestrijder. Windows 10 is de duidelijke winnaar van deze ronde.

Welk besturingssysteem is beter: Windows 7 of Windows 10?

Jarenlang was Windows 7 een uitstekend besturingssysteem. Het is niet voor niets dat Windows 7 het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld is geworden. Het besturingssysteem is stabiel, betrouwbaar en relatief gebruiksvriendelijk. Toch biedt een upgrade naar Windows 10 tal van voordelen. Vooral op het gebied van beveiliging, prestaties en functionaliteiten is Windows 10 beter dan Windows 7. Bovendien oogt Windows 10 moderner en is het meer op de toekomst gericht.

Bent u op zoek naar de nieuwste besturingssystemen van Microsoft? Bestel dan snel een 100% originele Windows 10 productsleutel bij SoftwareLicense4U. U ontvangt de softwarelicentie binnen 5 minuten via e-mail!

Goedkope Windows Software